Šiame recepte yra daug saldumo ir prieskonių, todėl jei ieškote klasikinio naminio BBQ padažo, kurį lengva pasigaminti, neieškokite toliau. Šis padažas labai populiarus tarp keraminių rūkyklų ir kepsninių (pvz., „Primo”, „Kamado„, „Big Green Egg” ir kt.).
Iš ko gaminamas barbekiu padažas?
Štai iš ko reikės pasigaminti svajonių naminį BBQ padažą:
Kečupas
Kiekvienas raudonas barbekiu padažas prasideda nuo pomidorų pagrindo. Šiame recepte kečupas yra fantastiškas pagrindas.
Rudasis cukrus
Klasikiniam barbekiu padažui būdingą saldumą suteikia rudasis cukrus.
Actas
Rūgštus raudonojo vyno actas subalansuoja saldų rudąjį cukrų.
Vanduo
Pagal šį receptą reikia ½ puodelio vandens, bet galite naudoti daugiau arba mažiau, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
Prieskoniai ir prieskoniai
Tobulą skonį sukursite naudodami Vorčesteršyro padažą, sausąsias garstyčias, papriką, druską ir juoduosius pipirus.
Karštas padažas
Padidinkite aštrumą keliais brūkšneliais aštriųjų pipirų padažo, pavyzdžiui, „Frank’s” arba „Crystal”.
Kaip pasigaminti barbekiu padažą
Pasigaminti naminį barbekiu padažą paprasta – visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Šio barbekiu padažo nereikia virti. Tačiau, jei nevirintas padažas yra skystesnis, nei norėtumėte, recepto autorius JRNEUMILLER siūlo jį užvirinti ir pavirti apie minutę. Taip padažas sutirštės ir įgaus intensyvesnį skonį.
Toliau rasite visą receptą ir išsamias instrukcijas žingsnis po žingsnio.